Budi dio naše mreže
Izbornik

Načelnici policijske uprave i gradonačelnica pri svetom Josipu

Karlovac (IKA)

Načelnici Policijske uprave Karlovačke od 1990. godine u sklopu svog susreta u prostorima PU Karlovačke posjetili su Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu u srijedu 7. prosinca.

Načelnike je u Josipovo svetište doveo sadašnji načelnik Darko Car u pratnji policijskog kapelana Andrije Markača.

Goste je dočekao mons. Antun Sente, ml., rektor Svetišta te se zahvalio sadašnjem i prijašnjim načelnicima Policijske uprave Karlovačke na vrlo dobroj suradnji koja je osobito vidljiva prilikom dolaska većih zajednica hodočasnika koji iz svih krajeva Hrvatske, Bosne i Hercegovine, te Europe sve više posjećuju Josipovo svetište u Karlovcu. Tom im je prilikom rektor Sente ukratko protumačio znamenitosti Josipova svetišta, prezentirajući novitete kako u širenju pobožnosti, većem dolasku hodočasnika, te uređenju i uljepšavanju svetišta Zaštitnika Hrvatske.

Gradonačelnica Novske Marija Kušmiš sa svojim najbližim suradnicima sudjelovala je na misnom slavlju u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u nedjelju 4. prosinca. Prolazeći kroz grad Karlovac vodeći ljudi grada Novske htjeli su posjetiti svetište zaštitnika Hrvatske. Mons. Sente, koji je i predvodio misno slavlje goste iz Novske upoznao je sa znamenitostima Josipova svetišta onim materijalnim, ali i duhovnim, prezentirajući im kako sve veći broj vjernika rado dolazi u Josipovo svetište tražeći duhovnu pomoći i okrepu ali i zahvaliti na brojnim primljenim milostima.