Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Washingtona novi supredsjednik Nacionalnog vijeća sinagoga

Washington (IKA)

Nadbiskup Washingtona Wilton Gregory imenovan je novim supredsjednikom američkoga Nacionalnog vijeća sinagoga, objavio je 13. kolovoza Vatican News.

„Čast mi je još jednom predstavljati Katoličku biskupsku konferenciju Sjedinjenih Američkih Država u važnom dijalogu katolika i židova, koji uključuje brojne rabine, vođe židovskih organizacija i profesore“, rekao je nadbiskup Gregory prilikom imenovanja za supredsjednika Nacionalnog vijeća sinagoga. Nadbiskup Gregory će tu službu preuzeti od kardinala Timothyja Dolana, nadbiskupa New Yorka kojemu je istekao mandat.

Rabin Harold Berman, glavni ravnatelj Nacionalnog vijeća sinagoga, zahvalio je kardinalu Dolanu za rad koji je, kako je rekao, obavljao srčano i snažno, izrazivši potom dobrodošlicu nadbiskupu Gregoyju sa željom za vrlo plodnim dijalogom tijekom idućih godina.

Nacionalno vijeće sinagoga osnovano je 1987. godine, nasljeđujući poslanje Američkog vijeća sinagoga koje je počelo s radom 1977. godine. To sadašnje nacionalno tijelo uključuje različite židovske organizacije. Vijeće se sastaje svake dvije godine kako bi raspravljalo o teološkim i pastoralnim temama, te o pitanjima od zajedničkog interesa. Osim nadbiskupa Gregoryja, drugi supredsjednik židovske strane je rabin David Straus, objavio je Vatican News.