Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskupija u Tokiju otkazala pastoralni program za sudionike Olimpijskih igara

Tokio (IKA)

Zbog loše zdravstvene situacije vezano uz pandemiju, nadbiskupija u Tokiju odlučila je otkazati program namijenjen za pastoralnu skrb sudionika Olimpijskih igara, prenosi Vatican News.

Olimpijske igre u Tokiju, koje službeno počinju 23. lipnja, po mnogočemu će izgledati drugačije od prethodnih igara. U japanskome glavnom gradu pandemija bolesti covid-19 ne jenjava, zbog čega su poduzete brojne mjere predostrožnosti za sudionike.

Među promjenama koje su se morale uvesti je i otkazivanje pastoralnog programa za sportaše u organizaciji nadbiskupije u Tokiju. „Bilo je planirano da svaka župa može brinuti o duhovnim potrebama svih sportaša, no sada smo odlučili otkazati tu inicijativu radi sigurnosti“, poručio je tokijski nadbiskup Tarcisio Isao Kikuchi.

Za program je bio zadužen poseban odbor koji je među ostalim imao u vidu održavanje mise s pripadnicima svih naroda koja se trebala slaviti u mjesnoj katedrali. Isto tako, bila je predviđena izrada posebne krunice koja bi se darivala svim sudionicima Igara.

No, u gradu je proglašeno izvanredno stanje, a sportaši neće moći napustiti Olimpijsko selo te svećenici neće u njega moći ući. Tokijski nadbiskup pozvao je vjernike neka poštuju zdravstvene mjere, naglasivši kako ozbiljno shvaćaju odgovornost ne samo za vlastiti nego za tuđi život. Mise će se, poručuju, emitirati putem interneta.