Budi dio naše mreže
Izbornik

Nigerijski nadbiskup: Neka Gospodin bude naša nada

Abuja (IKA)

Nadbiskup Benin Cityja Augustine Obiora Akubeze, predsjednik Nigerijske biskupske konferencije, u božićnoj poruci poziva sve Nigerijce da proslave Božić unatoč tim teškoćama.

Nadbiskup se naime u poruci pita: Kako možemo slaviti Krista, Kralja mira, kada naša braća i sestre u sjevernoj Nigeriji, osobito na sjeveroistoku, trpe kontinuirane napade? Kako možemo slaviti kada smo svjedoci tolikih masovnih ukopa ljudi koje su ubili islamski fundamentalisti? Kako možemo slaviti kada su crkve i džamije napadnute, a vojnici ubijeni? Kako možemo slaviti u takvim uvjetima?”

Obraćajući se svim ljudima dobre volje, nadbiskup odgovara:

Slavimo Božić jer ne povjeravamo svoje nade običnim smrtnicima. Naša pomoć dolazi od Gospodina koji je stvorio nebo i zemlju.

Kako Vatican News prenosi pisanje agencije Fides, u poruci nadbiskup Nigeriji želi bolju budućnost u 2019. godini, prisjećajući se 13. listopada 2017., kada su tu zemlju posvetili Gospi Fatimskoj. Marijina blizina pomoći će nam da učinimo ono što Krist od nas traži.

Čineći ono što Krist od nas traži, Nigeriju možemo preobraziti iz zemlje bijede u zemlju blagostanja; zemlju slobodnu od korupcije, čiji sinovi i kćeri neće više tražiti lažne zelene pašnjake u inozemstvu, umirući na Mediteranu ili bivajući nedostojno tretirani kao roba koju se seksualno i ekonomski iskorištava, poručuje nadbiskup.

U zaključku božićne poruke predsjednik Nigerijske biskupske konferencije poziva nigerijski narod da nauči dijeliti mir i ljubav koju je Krist donio svojim rođenjem. Kristovo rođenje nam nudi priliku da zajedno živimo svoju ljudskost. Mi u Nigeriji moramo prigrliti mir koji je Krist objavio. Dijelimo ljubav i izbjegavajmo tugu. Neka Bog blagoslovi Nigeriju i učini da naša zemlja napreduje, zaključuje božićnu poruku nadbiskup Obiora Akubeze.

Ključne riječi:
božićna poruka Nigerija