Budi dio naše mreže
Izbornik

Njemački Caritas ostaje u Afganistanu

Kabul (IKA)

Voditelj Međunarodnoga Caritasa – njemačkoga ureda u Kabulu Stefan Recker želi nastaviti s projektima u Afganistanu i nakon što su talibani preuzeli vlast, prenosi Vatican News.

„Pa mi ne radimo za talibane nego za stanovništvo Afganistana, za siromašne, za marginalizirane skupine kao što su žene i djeca, za ovisnike o drogi”, istaknuo je Recker u razgovoru za njemačku radio-postaju u Koelnu WDR 5-Morgenechos.

Premda su projekti pomoći u Kabulu trenutačno obustavljeni, oni se nastavljaju u provincijama. Sami talibani su to zatražili od međunarodnoga Caritasa. Među ostalim riječ je o projektima na psihosocijalnom području, radu s narkomanima, zdravstvenoj skrbi za majke i djecu, kao i klasičnim projektima pomoći, istaknuo je Recker.

Sam nije siguran što će se sada događati, no napominje da i među talibanima postoje umjerene i radikalne struje pa treba pratiti tko će prevladati i donositi odluke. Ističe da nije zabrinut za sebe, nego za afganistanske pripadnike svoga tima koji su članovi vjerskih i etničkih manjina. Mogućnosti evakuacije su trenutačno vrlo složene, no Recker i ne želi napustiti zemlju već nastaviti se brinuti za članove svoga tima i projekte koji su u tijeku.

Ključne riječi:
Afganistan Caritas international