Budi dio naše mreže
Izbornik

Nova imenovanja i službe u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji

Đakovo (IKA/TU)

Tijekom mjeseca rujna i listopada, odlukom i dekretima đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića, došlo je do određenih svećeničkih premještaja i novih službi.

Vlč. Ivan Bešlić razriješen je službe privremenog upravitelja Župe sv. Vendelina, opata u Jarmini. Vlč. Antun Farkaš razriješen je službe župnika Župe Rođenja Blažene Djevice Marije u Ruščici te imenovan župnikom Župe sv. Vendelina, opata u Jarmini. Vlč. Mario Lešić razriješen je službe upravitelja Župe sv. Ivana, apostola u Podcrkavlju te imenovan župnikom Župe Rođenja Blažene Djevice Marije u Ruščici. O. Andrzej Tylicki, CSSp, imenovan je upraviteljem Župe sv. Ivana, apostola u Podcrkavlju. Don Vitomir Zečević, SDB, imenovan je voditeljem Centra za mlade u Belom Manastiru i župnim vikarom u Župi sv. Martina, biskupa u Belom Manastiru. 

Fra Marko Vuković, OFM, imenovan je župnim vikarom u Župi sv. Josipa Radnika u Vukovaru. Vlč. Luka Ivković, župni vikar u Župi sv. Ćirila i Metoda, slavenskih apostola, u Vinkovcima, imenovan je župnim vikarom u Župi bl. Alojzija Stepinca, biskupa i mučenika u Vinkovcima. Dr. sc. vlč. Zdenko Ilić, profesor kanonskog prava na KBF-u u Đakovu i sudski vikar, imenovan je pastoralnim suradnikom u Župi Dobroga Pastira u Đakovu. Vlč. Davor Tomić imenovan je pastoralnim suradnikom u Župi sv. Nikole Tavelića i Župi sv. Josipa Radnika u Slavonskom Brodu.