Budi dio naše mreže
Izbornik

Nova katolička radijska postaja počela s emitiranjem u Papui Novoj Gvineji

Lae (IKA)

Ordinarij biskupije Lae u Papui Novoj Gvineji mons. Rozario Menezes proteklih dana je svečano otvorio novu katoličku radijsku postaju „Radio 103.7“.

Biskup je za Agenciju Fides izjavio da je uloga komunikacije u svakodnevnom životu temeljna te da ona ne pomaže samo u razmjeni informacija i znanja već i pridonosi razvoju odnosa među ljudima i stvaranju osjećaja za zajednicu. Izrazio je također nadu da će nova postaja biti dragocjeno oruđe evangelizacije, da će ojačati odnose u različitim zajednicama, čak i u udaljenim mjestima, te da će služiti za obnavljanje i učvršćivanje osjećaja crkvenoga zajedništva u biskupiji.

„Glas koji hrani vjeru“ slogan je te nove katoličke radijske postaje i biskup Menezes nada se da će se njenim emitiranjem dosegnuti posebice najsiromašnije od siromašnih. U Papui Novoj Gvineji mnogi ljudi, pogotovo mladi, koriste društvene medije i druge moderne komunikacijske tehnologije – rekao je biskup, dodavši da su, kao Crkva, odabrali taj smjer, želeći biti prisutni i nositi evanđeosku riječ u ta okruženja. Napomenuo je da se nada kako će ta radijska postaja pridonijeti poboljšanju ljudskoga života, prenio je Vatican News.