Budi dio naše mreže
Izbornik

Nova uprava Hrvatske karmelske provincije svetog oca Josipa

Zagreb (IKA)

Provincijalni kapitul Hrvatske karmelske provincije svetog oca Josipa, na kojem se svake tri godine, među ostalim, bira i nova uprava Provincije, održava se od 29. lipnja do 3. srpnja u Duhovnom centru sv. Ivana od Križa pri Karmelskom samostanu Majke Božje Remetske u Zagrebu (Remete).

Kapitul je izabrao novu provincijalnu upravu i nove samostanske poglavare. O. Dario od Božje Dobrote (Tokić) izabran je za provincijala, o. Anto od Djeteta Isusa (Knežević) za prvog savjetnika, o. Ivan od Božanskog Milosrđa (Živković) za drugog savjetnika, o. Nikola od sv. Obitelji i Male Terezije (Grizelj) za trećeg savjetnika i o. Tiho od Kraljice Mira (Radan) za četvrtog savjetnika.

Prior u Somboru je o. Bernardin od Kraljice svete Krunice (Viszmeg), prior u Remetama o. Stjepan od Duha Svetoga (Vidak), prior u Splitu o. Branko (Zebić), prior u Krku o. Ivan od Majke Božje Bistričke (Podgorelec), prior na Buškom jezeru o. Jakov od Ljubavi (Kuharić), prior u Sofiji o. Joan od Križa i Milosrđa Božjeg (Viktor Franz Hadziev) i prior u Rimu o. Ervin od Bezgrešnog Srca Marijina (Ukušić).

Za pratitelja (socius) provincijala na sljedećem Generalnom kapitulu izabran je o. Vinko od Bezgrešnog Srca Marijina (Mamić) i za zamjenika pratitelja izabran je o. Srećko od Blažene Djevice Marije (Rimac).

Nakon izbornog dijela Kapitul nastavlja s radom baveći se sadržajima i temama relevantnim za život i djelovanje Provincije.