Budi dio naše mreže
Izbornik

Nova uprava Provincije Majke Divne – Sarajevo

Sarajevo (IKA)

Vrhovna poglavarica Družbe sestara milosrdnica Sv. Vinka Paulskoga, s. Miroslava Bradica, imenovala je novu upravu Provincije Majke Divne – Sarajevo, na čijem je čelu na trogodišnji mandat postavljena s. M. Vinka Bilješko, objavio je portal Nedjelja u ponedjeljak, 23. svibnja.

Nakon generalne vizitacije koju je obavila zamjenica vrhovne poglavarice s. M. Jelena Ikić, te obrađenih anketa u kojima su sestre iznijele prijedloge za novu upravu, vrhovna je poglavarica s. Miroslava, poslije sjednice održane 20. svibnja u samostanu Majke Divne na Stupu, 22. svibnja imenovala novu upravu Provincije Majke Divne – Sarajevo.

Za provincijalnu glavaricu imenovana je s. M. Vinku Bilješko. Za prvu savjetnicu i zamjenicu Provincijalne glavarice s. Margareta Brnada, za drugu savjetnicu s. M. Augustina Matijević, za treću savjetnicu s. M. Gabrijela Tadić, za četvrtu savjetnicu s. M. Katarina Dunđer.

S. Vinka je na mjestu provincijalne glavarice naslijedila s. Julijanu Djaković, koja je provinciju Majke Divne – Sarajevo, sazdanu od deset zajednica u BiH i jedne u Klagenfurtu, u dva mandata predvodila ukupno šest godina.