Budi dio naše mreže
Izbornik

Novi broj časopisa Lađa

Zagreb (IKA)

Novi broj časopisa Lađa posvećen je biblijskim likovima, od kojih se mnogi obrađuju na nastavi vjeronauka.  

Kroz široku i šaroliku lepezu likova i odnosa koje oni ostvaruju biblijski je pisac ponudio modele za život u kojima se može ogledati svaki čovjek. 

Uz redovite rubrike, u ovome broju časopisa Lađa možete čitati o načinu odgoja židovske djece, čiju tradiciju i mi u nekoj mjeri baštinimo, a o čemu je pisao prof. dr. sc. Taras Barščevski u članku pod naslovom Vjerski odgoj za Život u obitelji. O retorici i njenim učincima u životu svakog čovjeka pisao je doc. dr. sc. Ivan Dodlek u članku pod naslovom Umijeće nagovaranja kao vodstvo i oblikovanje dobre i lijepe duše.

Razne ideje i metode rada podijelili su s čitateljima Irena Greb (radionice za predškolce i odgojitelje u vjeri), Nela Peteh (prikaz izvannastavne aktivnosti Biblijske skupine), Danijela Majcenić (kartice karakternih crta biblijskih likova), Ljiljana Mandurić (učenje kroz kreativne radove), na različite načine lik Mojsija i proroka obradile su Andrea Ljubičić, Marina Međimurec Čupić i Inka Salopek, aktivnost učenja kroz igrokaze prikazala je Ana Miletić, Božić je u svojim aktivnostima aktualizirala Janja Škraba-Stanešić, a Katarina Hajdek pokazala je kako izraditi snježnu kuglu. 

U Čitaonici za velike i male Jasna Šego dala je prikaz epidemija u književnoj umjetnosti, a igrokaz Božićni običaji u Europi potpisuje Kristina Raič. O mogućnostima iščitavanja biblijske poruke kroz živote biblijskih likova, u rubrici Aktualno promišljali su Ivan Bulaja, Sani Gilja, Antonio Stanešić i Dubravka Cimić-Mores, a tu su i različita motrišta stalnih suradnika, radni listovi te inspirativna priča za djecu koju potpisuje Ivanka Pejić.

Ključne riječi:
novi broj lađe