Budi dio naše mreže
Izbornik

Novi broj „Glasnika – godišnjaka postulature bl. Alojzija Stepinca“

Zagreb (IKA)

Kao i svake godine uoči Stepinčeva, iz tiska je izašao novi broj „Glasnika – godišnjaka Postulature blaženog Alojzija Stepinca“, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Uz redovite rubrike „Proslava Stepinčeva 2022.“ te „Kroniku“ i „Povijesni kutak“, u „Glasniku“ se pred čitatelje stavlja i izvještaj o događajima u Župi Presvetog Trojstva u Krašiću koja su obilježila proteklu godinu te novosti vezane uz slugu Božjega biskupa Josipa Langa i blagopokojnog kardinala Franju Kuharića.
„Raduje činjenica da je ispred nas još jedno izdanje „Godišnjaka“ koji u sebi sabire sve važnije riječi i događaje od protekle godine – kako one ne bi umrle, već kako bi mogle živjeti po svakom čitatelju u ovom svijetu. A sve te riječi i događaji ne nose ništa drugo u sebi nego iz retka u redak, iz stranice u stranicu pozivaju na ljubav, radost, mir, velikodušnost, uslužnost, dobrotu, vjernost, blagost, uzdržljivost. Primjere kako živjeti te plodove Duha nalazimo u blaženom Alojziju Stepincu, sluzi Božjem Josipu Langu i kardinalnu Franji Kuhariću nadajući se njihovim što skorijim proglašenjima svetim, blaženim i slugom Božjim“, naglašeno je u uvodnoj riječi „Glasnika – godišnjaka postulature bl. Alojzija Stepinca“.