Budi dio naše mreže
Izbornik

Novi broj glasnika Gospićko-senjske biskupije

Gospić (IKA)

Iz tiska je izišao 81. broj Glasnika Gospićko-senjske biskupije, koji izlazi proteklih 21 godinu od ustanovljenja biskupije.

Na 312 stranice nalazi se sedam rubrika a na početku se donosi božićna poruka gospićko-senjskog biskupa Zdenka Križića. U prvoj rubrici o Svetoj Stolici donosi se poruke pape Franje za 54. svjetski dan mira. U drugoj rubrici Hrvatska biskupska konferencija predstavlja se novi nadbiskup koadjutor Riječke nadbiskupije mons. Mate Uzinić, a prenosi se i poruka šibenskog biskupa Zdenka Rogića pomorcima i ribarima povodom blagdana sv. Nikole te informacija o donaciji 7 milijuna kuna pomoći stradalima u potresu.

U trećoj rubrici o Metropoliji izvještava se o 20. obljetnici biskupstva nadbiskupa Ivana Devčića. Slijedi rubrika Naša biskupija gdje se donose odluke iz Kancelarije biskupije, te podrubrika Iz života biskupije o zbivanjima u biskupiji od proslave sv. Mateja u Širokoj Kuli do proslave Bogojavljenja 6. siječnja 2021. godine u katedrali Navještenja BDM u Gospiću.

Slijedi rubrika Kronika biskupovih susreta od listopada 2020. i otvorenja manifestacije i molitve na Jeseni u Lici do Bogojavljenja u Gospiću. U rubrikama Obavijesti i Prilozima daje se pozornost preminuću prvoga gospićko-senjskog biskupa Mile Bogovića.

Izdavač glasnika je ordinarijat Gospićko-senjske biskupije, uredništvo čine tajnik i kancelar biskupa Križića Mišel Grgurić, s. Robertina Medven, i Lucija Starčević, dok je izdavač OG- grafika iz Ogulina.