Budi dio naše mreže
Izbornik

Novi broj župnog lista „Slivno“

Slivno (IKA)

Novi broj župnog lista „Slivno“ (Godina XXXV. broj 53), koji izlazi jednom godišnje, u prigodi Božića i Nove godine u nakladi Župe Presvetog Trojstva Slivno ima glavnu božićnu temu „Iziđe naredba cara Augustina“ o kojoj piše urednik i župnik fra Željko Tolić, profesor na KBF-u Sveučilišta u Splitu.

Uz župne događaje „Božićni domjenak u Slivnu“, „Blagoslov župne kuće“, „Krštenja“, proslave „Brguja“ – svetkovine svetaca, zaštitnika pojedinih obitelji koje se u Slivnu slave u velikom broju, počevši od svetkovine Sv. Ivana, apostola, Nevine Dječice, Sv. Ante, opata, Sv. Brune, Sv. Ante Padovanskoga, Uznesenja Marijina, sv. Mihovila, sv. Jeronima, sv. Martina, do proslave Svih svetih i Dušnog dana, kao i glavne župne svetkovine Presvetog Trojstva, tu su još razne druge teme i izvještaji o uređenju crkve, župne crkve s okolišem i grobljem te novopodignute zavjetne kapelice Sv. Ante u zaselku Čale, uređenje Perivoja sv. Ivana Pavla II., sjećanje na Domovinski rat, II. svjetski rat i Bleiburg te tradicionalno druženje slivanjskih pripadnika „Treće Imotske bojne“ u kolovozu, kao i sjećanje na žrtve Škabrnje i Vukovara („Slivanjski bajkeri u Vukovaru“) te na kraju „Župni ljetopis“ i „Sjećanje na sve slivanjske pokojnike“, kojih je ove godine bilo dvadeset i osmero.

Budući da su Slivanjci raseljeni diljem svijeta, od Hrvatske, preko Europe, do Amerike, Afrike, Australije i Novog Zelanda, župnik Tolić u uvodniku je svima po slivanjsku poručio: „Na dobro Vam došlo porođenje Isusovo i sretna Nova 2021!