Budi dio naše mreže
Izbornik

O. Ivan Raljušić predvodio duhovnu obnovu u Ludbregu

Ludbreg (IKA)

Duhovnu obnovu prve nedjelje u mjesecu, 7. srpnja 2024., u svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu održao je misionar Krvi Kristove i župni vikar u Sesvetskom Kraljevcu o. Ivan Raljušić, CPPS.

Tema duhovne obnove bila je „Ispit savjesti u svjetlu Krvi Kristove“.

Raljušić naglasio je u nagovoru da je temeljno iskustvo kršćanina duhovni napredak i rast u iskustvu bezuvjetne ljubljenosti i duboke prihvaćenosti od Boga. „Kada Gospodin djeluje u našoj savjesti, tada nam On osvjetljuje naš život, pokazuje prije svega ono što je dobro, a onda i ono što nije dobro, ali nikada da nas odbaci i osudi, nego nam kao Liječnik pomogne ozdraviti. Tomu nasuprot, teški osjećaji krivnje, koji stvaraju raspoloženje agonije, ne dolaze od Boga i to treba prepoznati“, poručio je.

U propovijedi na svetoj misi, koja je uslijedila nakon kateheze i molitve Gospine krunice, o. Raljušić posebno se zadržao na ‘trnu’ koji apostol Pavao spominje u svojoj poslanici (2Kor 12, 7), koji može predstavljati razne vrste patnje u našem životu. „Važno se u svojoj patnji s povjerenjem predati u ruke Božje, ne nastojeći riješiti je se na silu, nego dopustiti Gospodinu da nas On kroz patnju vodi i jača“, poručio je propovjednik.

Nakon svete mise, tijekom koje su mnogi pristupili sakramentu svete ispovijedi, program duhovne obnove nastavljen je i zaključen euharistijskim klanjanjem, a domaći župljani pobrinuli su se da se sudionici duhovne obnove mogu i tjelesno okrijepiti.

Sljedeća duhovna obnova održat će se prve nedjelje u kolovozu, 4. kolovoza, s početkom u 17 sati.