Budi dio naše mreže
Izbornik

Obala Bjelokosti: Nove škole zahvaljujući reciklaži plastike

Abidjan (IKA)

Fond Ujedinjenih naroda za djecu UNICEF objavio je da je u suradnji s kolumbijskim socijalnim poduzećem „Conceptos Plasticos“ u Obali Bjelokosti započeo izgradnju tvornice za proizvodnju plastičnih opeka.

Tzv. modularne plastične opeke jednostavne su za sastavljanje, trajne i ekonomične, a proizvodit će se od plastičnoga otpada sakupljenoga u Obali Bjelokosti te će se koristiti za izgradnju prijeko potrebnih novih škola u toj afričkoj zemlji, prenosi Vatican News.

Nedostatak učionica jedan je od najvećih problema s kojim se suočavaju djeca u Obali Bjelokosti te bi ih, kako bi se zadovoljile potrebe, trebalo izgraditi oko 15.000. UNICEF će u sljedeće dvije godine pomoću reciklirane plastike sakupljene u zagađenim područjima grada Abidjana i okolice izgraditi 500 učionica za više od 25.000 djece u najnepovoljnijem položaju. U nekim će dijelovima Obale Bjelokosti djeca koja žive u siromašnim četvrtima prvi put moći pohađati nastavu u čistim i novim učionicama, a UNICEF taj projekt namjerava provesti i u drugim zemljama u kojima je otežan pristup obrazovanju.

Ključne riječi:
Obala Bjelokosti unicef