Budi dio naše mreže
Izbornik

Molitva za poginule branitelje uz Dan Karlovačke županije

Karlovac (IKA)

U Nacionalnom svetištu sv. Josipa na Dubovcu u Karlovcu molitvom za poginule branitelje u petak 29. travnja obilježen je Dan Karlovačke županije koja slavi 29. obljetnicu osnivanja.

Odlukom županijske skupštine od 28. veljače 2018. godine, sv. Josip je nakon zaštitnika Hrvatske i grada Karlovca izabran i za zaštitnika Karlovačke županije. Ovo je bila peta godina da se misno slavlje u čast županije održava u Nacionalnom svetištu sv. Josipa.

Svečanost je započela polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća predstavnika državnih, županijskih i gradskih vlasti te udruga iz Domovinskog rata za poginule branitelje županije. Molitvu za poginule branitelje predvodio je dekan Karlovačkoga dekanata preč. Dražen Karačić u suslavlju rektora Nacionalnog svetišta sv. Josipa mons. Antuna Sentea, umirovljenog svećenika Zlatka Golubića i protojereja stavrofora Željka Pajića.

Vlč. Karačić je tom prilikom poručio: „Došli smo da se poklonimo svim žrtvama Karlovačke županije. Gledajući križ u još uskrsnom vremenu gledamo ga kroz prizmu uskrsnuća onih koji su svoje živote dali za Domovinu.“