Budi dio naše mreže
Izbornik

Obiteljske kateheze za došašće

Zagreb (IKA)

U promišljanju kako što kvalitetnije i doživljenije proslaviti pripremu za Božić s. M. Juliana Beretić, s. M. Katarina Mihić i Katica Knezović pripremile su prijedloge i za došašće ove 2020. godine, jer je zajedno provedeno vrijeme dar kojim ukućani darivaju jedni druge.

Pozivaju roditelje i djecu da iskoriste vrijeme i priprave se za najradosniju svetkovinu – rođenje našega Spasitelja.

Ponuđeni materijali kratko poučavaju o značenju došašća, predlažu kako se pripremiti za došašće i kako ga živjeti u aktivnostima koje svaku osobu,i obitelj kao zajednicu, polako vode prema Božiću. Paljenje svijeća na adventskom vijencu poseban je oblik zajedništva koji poprima razinu obreda. Vrhunac svakoga tjedna u došašću jest čitanje nedjeljnoga evanđelja i razmišljanje o toj Božjoj riječi, a potom i razgovor o njoj. Bogatstva došašća otkrivaju se i u slavljenju svetaca koji se posebno obilježavaju u našem narodu. Ove kateheze nam daju prigodu da upoznamo te svece, ali i običaje koji se vezuju uz njihove spomendane. Uz sve to, predložene su različite radionice u obitelji za izradu adventskih vijenaca, darova, ukrasa, kao i pjesme koje se mogu pjevati dok je obitelj na okupu, te molitve koje mogu moliti.

Neki prijedlozi za što bolje korištenje došašća za vlastitu izgradnju i jačanje radosti u obitelji mogu se pronaći na mrežnim stranicama Družbe kćeri milosrđa – Provincije Krista Kralja www.marijapropetog.hr.