Budi dio naše mreže
Izbornik

Objavljen novi broj „Providnosti“

Široka Kula/Lički Osik (IKA)

U povodu proslave župnog zaštitnika sv. Mateja ap. u Širokoj Kuli objavljen je novi 38. broj župnog lista „Providnost“. Glasilo župa sv. Josipa Lički Osik i sv. Mateja ap. Široka Kula izlazi godišnje tri puta.

Odgovorni urednik je župnik preč. Luka Blažević, a glavni urednik lista je Tomislav Klarić. U uredništvu su također Ivana Đapić, Milica Jerković, Đani Findrik, Jure Robert Nikšić, Tihomir Starčević, Goran Letina, Manda Nikšić, Tomislav Ratković i vlč. Darko Rac. Lekturu potpisuju Katica Marković i s. Marija Stela Filipović.

Novi broj župnog lista prati važnije događaje u Gospićko-senjskoj biskupiji i župama od Uskrsa do Matijeva.

Prvi dio prati uvijek događaje u biskupiji. Objavljeni su izvještaji s mise za žrtve Bleiburga, hodočašća svećenika na Krasno, susreta ministranata u Brinju, mise za žrtve u Boričevcu, Velike Gospe na Krasnom, Katehetskog dana vjeroučitelja, otvorenja i blagoslova samostana sestara karmelićanki u Gospiću, Dana hrvatskih mučenika i Susreta hrvatske katoličke mladeži u Bjelovaru.

Drugi dio „Providnosti“ prati događaje iz župa: slavlje krizme i pričesti, proslavu Duhova u Mušaluku, slavlje Tijelova, proslavu godišnjica braka, proslavu „Oluje“ u Širokoj Kuli, početak nove školske godine. Tu su i tekstovi: Ovce Dobrog pastira u Ličkom Osiku i Svjedočanstvo Marije Šošić.

Naslovnu stranu župnog glasila krasi slika sv. Mateja, a na pozadini je novootvoreni samostan karmelićanki i časne sestre u klauzuri.

Ključne riječi:
Lički Osik Providnost Široka Kula