Budi dio naše mreže
Izbornik

Objavljen otvoreni trajni poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom „Umjetnost i kultura online“

Zagreb (IKA)

Ministarstvo kulture objavilo je u ponedjeljak 18. svibnja otvoreni trajni poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom „Umjetnost i kultura online“.

Poziv se provodi u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a usmjeren je na povećanje socijalne uključenosti osoba mlađih od 25 i starijih od 54 godine sudjelovanjem u kulturnim i umjetničkim aktivnostima putem interneta. Pozivom će se financirati aktivnosti pripreme i provedbe online participativnih umjetničkih i kulturnih aktivnosti usmjerenih na socijalno uključivanje pripadnika ciljanih skupina. Prihvatljivi prijavitelji su organizacije civilnog društva (umjetničke organizacije, udruge koje djeluju u području kulture i umjetnosti).

Ukupni iznos bespovratnih sredstava iznosi 25.000.000 HRK. Udio financiranja po pojedinom projektu iznosi 100% prihvatljivih troškova, od čega je 85% osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok će obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15% osigurati Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Natječajna dokumentacija dostupna je na poveznicama: https://strukturnifondovi.hr i http://www.esf.hr .

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je 31. prosinca 2020. godine, odnosno do iscrpljenja financijske omotnice.