Budi dio naše mreže
Izbornik

OBJAVLJEN POPIS SUDIONIKA IDUĆE BISKUPSKE SINODE

Vatikan (IKA )

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je 26. kolovoza popis sudionika iduće IX. redovite Biskupske sinode o posvećenom životu u poslanju Crkve i u svijetu koja će se održati od 2. do 29. listopada u Vatikanu.

Vatikan, 28. 8. 1994. (IKA) – Tiskovni ured Svete Stolice objavio je 26. kolovoza popis sudionika iduće IX. redovite Biskupske sinode o posvećenom životu u poslanju Crkve i u svijetu koja će se održati od 2. do 29. listopada u Vatikanu. Na popisu se između 45 članova Sinode koje je imenovao papa Ivan Pavao II. nalaze se i mostarsko-duvanjski biskup dr. Ratko Perić, kao predstavnik hrvatskih katoličkih biskupa iz Bosne i Hercegovine, i dubrovački biskup dr. Želimir Puljić, kao predstavnik Hrvatske biskupske konferencije.
Među slušateljima i slušateljicama koje je imenovao Sveti Otac nalazi se Majka Terezija, vrhovna poglavarica i utemeljiteljica Misionarki Ljubavi, zatim sestra Marija Goretti Krznar, poglavarica Kćeri Milosrđa i ujedno predsjednica Saveza viših redovničkih poglavarica u Hrvatskoj, te sestra Chiara Cristiana Stoppa, opatica klarisa samostana Majke Crkve u Vatikanu.
Na Sinodi će također sudjelovati opat primas udruženih benediktinaca o. Jerome Theisen, te vrhovni poglavari dominikanaca o. Timothy Radcliff, franjevaca o. Hermann Schaluck, isusovaca o. Peter Hans Kolvenbach i salezijanaca don Egidio Vigano. Oni će na Sinodi prisustvovati kao izabrani članovi Saveza 10 vrhovnih redovničkih poglavara.