Budi dio naše mreže
Izbornik

OBJAVLJEN PROGRAM PAPINA POSJETA SLOVENIJI

Ljubljana (IKA )

Ljubljana, 8. 7. 1995. (IKA) - Papa đe od 17. do 19. svibnja 1996. boraviti u Sloveniji, i tom đe prigodom posjetiti sve tri slovenske biskupije, a sredičnja to~ka boravka bit đe misa, 19. svibnja, u Mariboru, re~eno je na tiskovnoj konferenciji Slovens

Ljubljana, 8. 7. 1995. (IKA) – Papa đe od 17. do 19. svibnja 1996. boraviti u Sloveniji, i tom đe prigodom posjetiti sve tri slovenske biskupije, a sredičnja to~ka boravka bit đe misa, 19. svibnja, u Mariboru, re~eno je na tiskovnoj konferenciji Slovenske biskupske konferencije. Joč se uvijek ne zna, rekao je mariborski biskup Franc Kramberger, hođe li Papa za svojega posjeta Sloveniji proglasiti blaženim biskupa Antona Slomčeka (1800-1862), ~iji se proces za proglačenje blaženim vodi od god. 1922, a kona~na bi se odluka trebala donijeti u studenome ove godine. U petak, 17. svibnja, Papa bi trebao stiđi u Sloveniju, te se susresti sa sveđenicima, redovnicima i redovnicama u ljubljanskoj katedrali. U subotu bi Sv. Otac razgovarao s predsjednikom države, vladom i predstavnicima nekatoli~kih vjerskih zajednica, a za popodnevne sate predvišen je susret s mladeži u Postojni.
Slovenska biskupska konferencija o~ekuje na sredičnjoj misi u nedjelju, 19. svibnja, u Mariboru oko 500.000 vjernika, mešu kojima i hodo~asnike iz Hrvatske, ćtajerske, Koručke, Gradičđa i zapadne Ugarske.