Budi dio naše mreže
Izbornik

Objavljena knjiga prof. dr. sc. Hrvoja Relje "Tomistička filozofija"

Split (IKA)

Svećenik Vojnog ordinarijata u RH prof. dr. sc. don Hrvoje Relja objavio je knjigu "Tomistička filozofija" u izdanju izdavačke kuće Leykaminternational iz Zagreba.

„Knjiga sustavno izlaže tomističku filozofiju u njezinih šest disciplina: teoriju spoznaje, metafiziku, filozofiju prirode, filozofiju o Bogu, filozofiju o čovjeku i etiku iz perspektive djela Tome Akvinskoga i u kontekstu suvremenih dosega tomizma. …. Obrađeni su svi ključni Tomini filozofemi i njihovi odjeci u suvremenom tomizmu. Time je u koricama ove knjige omogućen cjelovit uvid u filozofsku misao Tome Akvinskoga. Prema tome, rukopis je znanstveno relevantan i za njim postoji opravdana potreba kad god se i gdje god se proučavaju i poučavaju Tomina prodorna misao i njezina suvremena preoblikovanja“, istaknuo je u recenziji dr. sc. Ivica Martinović.

Djelo, opremljeno tvrdim uvezom, na 436 stranica, na poseban će način poslužiti kao sveučilišni udžbenik na sveučilišnim preddiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijima Filozofije.

Prof. dr. sc. don Hrvoje Relja rođen je u Splitu. Svećenik je Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj – policijski kapelan pri PU splitsko-dalmatinskoj. Na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu završio je studij strojarstva (1994.). Na Papinskom sveučilištu Regina Apostolorum u Rimu stekao je stupanj licencijata (2000.) i doktorata iz filozofije (2008.). Na Papinskom sveučilištu Gregoriana stekao je licencijat iz fundamentalne teologije (2017.). Profesor je metafizike i srednjovjekovne filozofije na Odsjeku za filozofiju Filozofskog fakulteta u Splitu, autor nekoliko knjiga te znanstvenih i stručnih radova s područja filozofije znanosti, metafizike i srednjovjekovne filozofije, objavljeno je na mrežnim stranicama Vojnoga ordinarijata.