Budi dio naše mreže
Izbornik

Objavljena knjiga prof. Ivana Bubala „Varia et diversa. Biti i činiti“

Sarajevo (IKA)

Nova knjiga prof. Ivana Bubala pod naslovom "Varia et diversa. Biti i činiti" u izdanju FMC Svjetla riječi, filozofska je knjiga podijeljena u četiri poglavlja: Iz povijesti mišljenja, Etika - život - politika, Vjera i mišljenje te Polemički dodatak.

Ova knjiga donosi razne priloge napisane za različite prigode i u širokom vremenskom razdoblju, ali ujedinjuje ih misao autora i njegova žudnja za istinom. Filozofija je ljubav, težnja i prijateljstvo prema mudrosti – ali ne prema mudrosti koja znači određene vještine, znanja i upućenosti, već prema mudrosti koja nema potrebu ni za čim, osim za čistim i živim duhom, pratemeljem svih stvari.

Evociranje prošlosti, propitivanje odnosa teologije i filozofije te moralna obligacija u suvremenosti, čitatelja će na učen, ali nenametljiv način, provesti kroz vrlo ugodnu i poučnu filozofsku šetnju, nakon koje će mu zacijelo lakše biti i jasnije što činiti.

Knjigu se može naručiti pozivom na broj telefona: ++387 (0)33 726 200; mailom na: redakcija@svjetlorijeci.ba; i putem web shopa na: www.svjetlorijeci.ba.