Budi dio naše mreže
Izbornik

Od ponedjeljka na HKR-u poseban program "Srcem za Banovinu"

Zagreb (IKA)

Od ponedjeljka, 11. siječnja, Hrvatski katolički radio (HKR) svakodnevno će od 10 do 14 sati emitirati poseban program pod nazivom "Srcem za Banovinu" u kojem će slušatelje upoznati s potrebama potresom pogođenih područja, predanim radom brojnih volontera i stručnih službi te velikim dobrim djelima malih ljudi.

Novinari Hrvatskog katoličkog radija s terena će donositi sve važne servisne informacije, prenositi apele Caritasa i stanovništva u potrebi te svjedočanstva volontera. Tijekom četiri sata programa upoznat će slušatelje s odlukama Civilnog stožera, mogućnostima i načinima pomoći. Posebnu pozornost posvetit će župama u kojima su srušene ili teško oštećene crkve.

“Želimo svjedočiti ljubav jer caritas jest ljubav, Božja ljubav za čovjeka, a naši slušatelji su brojnim djelima uvijek bili spremni pružiti ljubav. S druge strane, svima koji su pogođeni potresom želimo poslati poruku da nisu sami i da se ne trebaju bojati da će biti zaboravljeni”, poručuje glavni urednik Hrvatske katoličke mreže Siniša Kovačić.

Uz to, tijekom siječnja, svakog ponedjeljka navečer od 20 sati, emitirat će se posebna emisija uživo “Rijeka ljubavi s fra Matom Bašićem” u kojoj će se živim svjedočanstvima ohrabrivati svi slušatelji u potrebi promišljajući o porukama Evanđelja, potičući slušatelje na sustavnu brigu o potrebitima te zahvaljivati svim interventnim službama na požrtvovnosti i predanom radu na terenu.

“Želimo čuti emocije i iskustva naših slušatelja koji su se na različite načine uključili u pomoć stradalima na Banovini čineći dobra djela, te su porukom solidarnosti u ovo društvo načeto brojnim problemima, vratili barem malo radosti i optimizma. Na ispruženu ruku brojni naši slušatelji odgovorili su ispruženom rukom pa putem etera želimo svjedočiti zajedništvu i toj, vjerujemo nepresušnoj rijeci ljubavi, pozvati i druge da nas slijede, ne od danas do sutra, već od danas sve do kada će pomoć biti potrebna”, zaključio je glavni urednik Hrvatske katoličke mreže Siniša Kovačić pozivajući da se u potresu stradalom području, ljudima koji su ostali bez domova ili su ih morali napustiti, sustavno pomaže kroz Hrvatski Caritas ili biskupijske Caritase.