Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan izborni kapitul u OFS-u „Blagovijest“ u Splitu na Trsteniku

Split (IKA)

Izborni kapitul u Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) „Blagovijest“ u Franjevačkom samostanu oca fra Ante Antića održan je 3. lipnja u Splitu na Trsteniku.

Prije izbornog kapitula održan je bratski i pastoralni pohod. Bratskom i pastoralnom pohodu te izbornom kapitulu, s područne razine, predsjedao je Pero Mihaljević, OFS, delegat područne ministre Mile Šuto, OFS u nazočnosti fra Damjana Glavaša, OFMConv, područnog duhovnog asistenta.

Nakon pozdrava Mira Maslov, ministra OFS-a „Blagovijest“ iznijela je Izvješće o životu i radu u prethodnom mandatu, uključivo i financijsko poslovanje u mjesnom bratstvu OFS-a „Blagovijest“.

Izborni dio kapitula započeo je zazivom Duha Svetoga i čitanjem biblijskog teksta koji ističe Isusovo načelo „služenja braći i sestrama“ (Iv 13, 1-17).

Fra Damjan održao je duhovni nagovor koji je naslovio „Svjetovni franjevci/-ke i služenje“. Temeljeći sadržaj i poruku nagovora na naviještenom evanđeoskom tekstu. Područni duhovni asistent je posebno istaknuo da su svjetovni franjevci pozvani i poslani ad intra (prema unutra) i ad extra (prema vani) „radosno služiti“ i svjedočiti „služenje u radosti“. „Radosno služenje i služenje u radosti spada u identitet života i rada svjetovnih franjevaca/-ki“, naglasio je fra Damjan.

Potom je uslijedio izbor prema odredbama Generalnih konstitucija. Na trogodišnji mandat izabrani su: Mira Maslov (ministra); Maja Duspara (zamjenica ministre); Katica Hanžek (tajnica); Dijana Skelin (blagajnica) te Zrinka Pejković (povjerenica za formaciju).

Član Mjesnog vijeća je i fra Stipe Nimac, OFM, duhovni asistent.

Na kraju je predsjedatelj izbornog kapitula Pero Mihaljević zahvalio članovima Vijeća koji su obnašali službe Vijeća OFS-a u prethodnom mandatu. Potom je čestitao novoizabranom Vijeću OFS-a u novom trogodišnjem mandatu i izrazio želju da odgovorno i savjesno obnašaju službe u Mjesnom vijeću OFS-a „Blagovijest“, svjedočeći kršćansku i franjevačku duhovnost u sredini u kojoj žive i rade.

Zahvalnicu i čestitku prethodnom i novoizabranom vijeću uputio je i područni duhovni asistent fra Damjan Glavaš, OFMConv.