Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan online susret vjeroučitelja mentora

Zagreb (IKA)

Online susret vjeroučitelja mentora održao se 14. svibnja, a sudjelovalo je devetero mentora, kao i predstojnica Ureda za vjeronauk, prof. dr. sc. Blaženka s. Valentina Mandarić, mr. sc. Gordana Barudžija, viša savjetnica za vjeronauk u Agenciji za odgoj i obrazovanje te Ivanka Petrović, savjetnica u Uredu za vjeronauk i tajnica Ureda Sanja Plevko.

Predstojnica Ureda za vjeronauk, prof. dr. sc. Blaženka s. Valentina Mandarić sazvala je online susret vjeroučitelja mentora. Susret je održan 14. svibnja s početkom u 14.15 sati u virtualnoj sobi aplikacije jitsi.org. Unatoč manjim tehničkim teškoćama susretu se uspješno odazvalo devetero mentora koji su podijelili svoja iskustva s pripravnicima u izmijenjenim okolnostima odgoja i obrazovanja. Susretu su nazočile i mr. sc. Gordana Barudžija, viša savjetnica za vjeronauk u Agenciji za odgoj i obrazovanje te Ivanka Petrović, savjetnica u Uredu za vjeronauk i tajnica Ureda Sanja Plevko.

Sastanak se odnosio na mentore koji u školskoj godini 2019./2020. vode pripravnike za stručni ispit. Nakon kratkog uvoda prof. Mandarić mentori su dali rezime svoga dosadašnjeg rada. Većina navodi vrlo dobru suradnju s pripravnicima koji su aktivni u radu i u online nastavi. 

Viša savjetnica osvrnula se na mogućnosti međusobnog sudjelovanja na online nastavi mentora i pripravnika, kao i na mogućnost da mentori uče od možda digitalno vještijih pripravnika. S obzirom na stručne ispite situacija još nije definirana, a mentori su upućeni da se da svojim pitanjima obrate višim savjetnicima mr. sc. Gordani Barudžija i gosp. Daliboru Adžiću.