Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan prvi dan proslave 10 godina „Progledaj srcem“ u zagrebačkoj Areni

Zagreb (IKA)

Prvi od dvaju dana duhovno-glazbenog spektakla „Progledaj srcem“ održan je 24. svibnja u zagrebačkoj Areni. Sudjelovalo je više od 18 tisuća ljudi, izvještavaju organizatori iz Laudato televizije.

Prije samog početka programa, u popodnevnim satima, tradicionalno je puštena u nebo  krunica od balona ispred Arene, čime je započelo dvodnevno slavlje povodom 10 godina od prvog koncerta „Progledaj srcem”.

Program je započeo duhovnim programom u 18 sati, a predvodio ga je vlč. Dražen Radigović na temu „Vjera, praštanje i ozdravljenje” uz glazbenu animaciju Božje slave banda, jednog od najdugovječnijih sastava duhovne glazbe. Duhovni sadržaj nastavili su p. Sebastian Šujević i Alan Hržica.

Voditelj Marin Periš zaključio je potom duhovni program te najavio početak glazbenog spektakla.

Glazbeno slavljenje počelo je pjesmom „Blagoslov“ koje su predvodili brojni izvođači suvremene duhovne glazbe: Alan Hržica, Amorose, Božja slava band, fra Ivan Matić, fra Marin Karačić, Ivana i Marija Husar, Matej Galić, Rafael Dropulić Rafo, Sestre Palić, Stijepo Gleđ Markos, Vanessa Mioč i Zvonimir Kalić, koji su se tijekom cijele večeri izmjenjivali s nastupima.

Voditelj Marin Periš je najavio novi „Progledaj srcem” koji će se održati 17. svibnja 2025. za koji su ulaznice već puštene u prodaju preko sustava Eventim.

Izvođači su na kraju zajedno s publikom zapjevali pjesme „Krovovi”, „Otvori oči”, „Slavim Tebe” i „Jerihonske zidine”.

„Predivno je vidjeti tisuće ljudi razgaljenih srdaca koji jednoglasno slave Gospodina. Zaista, veće radosti i zadovoljstva za organizatora nema. S veseljem očekujemo sutrašnji dan i još jedno slavljenje uz 18 500 ljudi“, rekla je Ksenija Abramović, glavna producentica „Progledaj srcem”.