Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan prvi odbojkaški turnir krizmanica Karlovačkog dekanata

Karlovac (IKA)

Prvi odbojkaški turnir krizmanica Karlovačkog dekanata održan je u utorak 20. veljače 2024. godine u sportskoj dvorani osnovne škole „Dubovac“ u Karlovcu.

Sudionice turnira pozdravio je domaći župnik mons. Antun Sente. Tom je prigodom pojasnio da su krizmanice, nakon što su pratile svoje prijatelje krizmanike na malonogometnom turniru krizmanika Karlovačkog dekanata, izrazile želju da se za djevojke organizira odbojkaški turnir.

Karlovački svećenici su prihvatili njihov prijedlog i organizirali turnir izrazivši zahvalu ravnateljici Osnovne škole „Dubovac“ Irmelini Sablić, koja je za dozvolila korištenje sportske dvorane škole. Prije samog natjecanja mons. Sente je pozvao okupljene igračice, organizatore i navijače na molitvu za dobru igru svih sudionica turnira.

Sudjelovale su krizmanice Župe Gospe Snježne s Dubovca, Gospe Snježne iz Kamenskog, svetog Franje Ksaverskog sa Švarče i Presvetog Trojstva iz karlovačke Zvijezde. Tehničke pripreme i evidenciju igre vodile su vjeroučiteljica Adriana Acketa te odbojkašice Lana Jurić i Heidi Funduk. Prvu je utakmicu sudio domar Sava Blažević, a ostale srednjoškolski profesor i aktivni vjernik Tin Žaja.

Treće mjesto osvojile su krizmanice Župe Blažene Djevice Marije Snježne iz Kamenskog, drugo mjesto osvojile su krizmanice Župe svetog Franje Ksaverskog sa Švarče. Prvo mjesto osvojile su krizmanice Nacionalnog svetišta svetog Josipa, odnosno Župe BDM Snježne Dubovac.

Službeno proglašenje pobjednica bit će pri kraju misnog slavlja na Dubovcu u srijedu 21. veljače, na 5. srijedu Velike devetnice svetom Josipu, a zaslužena priznanja najboljima će uručiti predsjednik Zajednice športova Karlovačke županije Želimir Feitl te dekan Karlovačkog dekanata preč. Dražen Karačić.