Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan sastanak Papinskog vijeća za međureligijski dijalog i Ureda za međureligijski dijalog i suradnju Svjetskog vijeća crkava

Vatikan (IKA)

Godišnji sastanak predstavnika Papinskog vijeća za međureligijski dijalog (PCID) i Ureda za međureligijski dijalog i suradnju (IRDC) Svjetskog vijeća crkava (WCC) održan je u prostorijama PCID-a 10. i 11. siječnja 2019., priopćio je Tiskovni ured Svete Stolice

Po običaju razmijenili su informacije i stavove o različitim aktivnostima koje su dva tijela ostvarila u protekloj godini i zajednički razmotrili planirane programe u tekućoj godini.
Važan aspekt sastanka bila je dorada dokumenta pod nazivom „Obrazovanje za mir u multireligijskom svijetu“ (Education for Peace in a Multi-Religious World), najnoviji zajednički projekt dvaju tijela, te osmišljavanje plana za budući zajednički projekt.
Oba tijela, koja surađuju još od 1977. godine, do sada su ostvarila neke zajedničke međureligijske projekte: Međureligijska molitva (1994.); Razmišljanje o međureligijskoj ženidbi (1997.) i Kršćansko svjedočenje u multireligijskom svijetu: preporuke za ponašanje (Christian Witness in a Multi-Religious World: Recommendations for Conduct) (2011.).
Izražavajući radost zbog sve veće međusobne suradnje dvaju tijela tijekom dugog niza godina, oba su izaslanstva ponovila želju za nastavkom zajedničkog angažmana, u duhu ekumenizma, u službi međureligijskog dijaloga.