Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan sedmi Međunarodni evangelizacijski i hagioterapijski susret

Zagreb (IKA)

Sedmi Međunarodni evangelizacijski i hagioterapijski susret zajednice „Molitva i riječ“, čiji je utemeljitelj profesor Tomislav Ivančić, održan je od 5. do 9. srpnja u dvorani sv. Franje, u Župi sv. Antuna Padovanskog na zagrebačkom Svetom Duhu.

Na susretu se okupio 321 sudionik, od toga 141 uživo, a 180 na daljinu. Sudionici su bili iz ukupno 12 zemalja – 201 iz Hrvatske, 42 iz Austrije, 20 iz Njemačke, 19 iz Italije, 13 iz Ukrajine, 12 iz Poljske, 12 iz Irske, 9 iz BiH, 5 iz Slovenije, 3 iz Engleske te 1 iz Australije. Sudjelovalo je 5 svećenika, 3 časne sestre i jedan trajni đakon. Susret je simultano prevođen na engleski, njemački, talijanski, poljski i ukrajinski jezik.

Predsjednik vrhovne matične uprave Ivica Lulić otvorio je susret rekavši da su evangelizacija i hagioterapija dva plućna krila jednog organizma te da je hagioterapija nastala u radu s ljudima i kroz evangelizaciju. „Poslanje zajednice je navijestiti Isusa Krista i liječiti srca slomljena u službi Onoga koji je to prvi činio prije 2000 godina, a i danas, preko nas, želi činiti“, poručio je.

Hagioterapija je pristup čovjeku bez obzira na status, vjeru i porijeklo. Provodi ju samo Crkva, točnije samo osobe koje duboko poznaju Onoga koji je prvi donosio zdravlje čovjeku, to su osobe koje imaju mandat u zajednici „Molitva i riječ“ sukladno pravilu koje je profesor Ivančić napisao 2016. godine.

Susret je zaključen svečanom misom u bazilici sv. Antuna Padovanskoga, koju je predslavio vlč. Tomislav Vlahović u zajedništvu s trojicom svećenika.