Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan stručni skup tajnika i računovođa katoličkih škola

Zagreb (IKA)

U prostorijama Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu, a u organizaciji Nacionalnog ureda za katoličke škole 22. listopada održan je stručni skup za tajnike i računovođe katoličkih škola. Sudjelovalo je pedesetak tajnika i računovođa iz gotovo svih katoličkih škola.

Nakon molitve predstojnik Ureda Ivica Žuljević pozdravio je nazočne, zahvalio im za dolasku te naglasio važnost zajedničkog djelovanja u katoličkim školama, međusobno povezivanje i izgrađivanje identiteta katoličkih škola, kako bi bile prepoznatljive u društvu i kvasac u suvremenom svijetu. Podsjetio ih je da se Crkva na ovaj dan spominje sv. Ivana Pavla II. koji je na poseban način volio Hrvatsku te ju tri puta pohodio, zatim osnovao nekoliko novih biskupija u Hrvatskoj. Potaknuo je nazočne da u duhu pape Ivana Pavla II. vole mlade i pomognu im da ‘otvore širom vrata Kristu’, kako je često Papa pozivao.

Prvo predavanje održala je Olivera Marinković, dipl. iur. o temi „Postupak i način zapošljavanja s posebnostima za katoličke škole te materijalna prava djelatnika prema novim Kolektivnim ugovorima“. Ona je ukratko predstavila cijeli Pravilnik o načinu i postupku zapošljavanja te objasnila određene nedoumice i odgovorila na pitanja sudionika stručnog skupa. U drugom dijelu susreta pomoćnica ministra u Ministarstvu financija Ivana Jakir-Bajo upoznala je računovođe s temama vezanim uz poslovanje neprofitnih organizacija, izvijestio je Nacionalni ured za katoličke škole na svojim mrežnim stranicama.