Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan susret obitelji u Župi sv. Leopolda Mandića u Zagrebu

Zagreb (IKA)

Prvi od planiranih deset susreta obitelji u Župi sv. Leopolda Mandića održan je u subotu, 25. studenog 2023. u zagrebačkoj četvrti Ljubljanica – Voltino.

U središtu susreta je pastoral obitelji, ali i upoznavanje i druženje. Susret je vodio bračni par Miletić iz susjedne župe bl. Ivana Merza u četvrti Špansko – Oranice. Program se sastojao od uvodnog predavanja i pjesme te rada u grupama. Za to vrijeme djeca su se igrala pod stručnim nadzorom. Obrađene su teme „Bog kao izvor očinstva za očeve“ i „Bog kao izvor majčinstva za majke“.

Majke su u grupi razgovarale o povezanosti Boga i majčinske ljubavi, o slici Boga koju su stekle preko roditelja te o ulozi majke u stvaranju atmosfere u domu u koji će se djeca vraćati. Očevi su se u grupi dotaknuli pitanja o odnosu s Bogom Ocem, odnosu s rođenim ocem i odnosu očeva s djecom.

Nakon rada u grupama sudionici susreta su se okupili te prepričali što su radili i do kojih su zaključaka došli te na što ih je potaknula kateheza. Svoje prijedloge djelovanja razmatrali su na tri razine: osobnoj, obiteljskoj te onoj Crkve i društva.

Pjesmom i molitvom završila je  kateheza i uslijedila je misa koju je predvodio vlč. Željko Lovrić. Nakon „duhovne okrijepe“ uslijedio objed i druženje u pastoralnom centru.