Budi dio naše mreže
Izbornik

Održana redovita skupština Hrvatskog književnog društva sv. Jeronima

Zagreb (IKA)

Hrvatsko književno društvo Sv. Jeronima održalo je u petak 25. studenoga redovitu i izvanrednu izbornu Skupštinu na kojoj je za predsjednika izabran vlč. mr. sc. Tomislav Hačko.

Skupština je održana u obnovljenim prostorijama Društva na adresi Ulica baruna Trenka 1, u Zagrebu, a sudjelovalo je tridesetak redovitih članova i nekoliko podupiratelja.

Nakon jednogodišnjeg rada pod novim vodstvom, u složenim i iznimno teškim okolnostima te noseći teret posljedica potresa iz 2020. godine, Društvo je ipak uspjelo ostvariti zadovoljavajuće rezultate. Među najvažnijim koracima, istaknuto je na Skupštini, posebnu vrijednost ima obnova dijela prostora za rad vodećih tijela Društva te nastavak tradicije tiskanja godišnjeg kalendara „Danica“.

Budući da je preč. dr. sc. Marijan Franjčić u travnju dao ostavku na mjesto predsjednika, na Skupštini je natpolovičnom većinom glasova izabran novi predsjednik vlč. mr. sc. Tomislav Hačko. U Upravni odbor Društva na mjesto Ivana Golčića, koji je također dao ostavku, izabran je Josip Tešija.

Skupštinsko zasjedanje završilo je sa zaključkom da će se u narednom vremenu pokušati ostvariti novi ciljevi i zadaće koji će se ponajprije odnositi na tiskarsku djelatnost, obnovu oštećenih prostora i nastojanja oko očuvanja stabilnosti Društva, izvijestilo je Hrvatsko književno društvo sv. Jeronima.