Budi dio naše mreže
Izbornik

Održana sjednica Vijeća za liturgiju BK BiH

Sarajevo (IKA/KTA)

U prostorijama Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine u Sarajevu u četvrtak 22. listopada održana je sjednica Vijeća za liturgiju BK BiH pod predsjedanjem predsjednika toga Vijeća banjolučkog biskupa Franje Komarice, izvijestila je KTA BK BiH.

Sudjelovali su svi članovi Vijeća osim jednog koji je bio opravdano spriječen doći, a dijelom je sudjelovao i generalni tajnik BK BiH mons. Ivo Tomašević.

Na početku zasjedanja sudionici sjednice zajedno su otpjevali i izmolili molitve za neočekivano preminule članove ovog Vijeća fra Slavka Topića i don Niku Luburića. Kratko su komemorirali njihovo dugogodišnje zalaganje u radu ovog Vijeća.

Vijećnici su se osvrnuli na zaključke svoje posljednje sjednice, održane 23. studenoga 2019. u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci, i zajedničke sjednice Liturgijske komisije HBK i Vijeća za liturgiju BK BiH, održane istoga dana u zgradi HBK u Zagrebu, koji su se odnosili na zajednička pitanja. Primili su na znanje zaključke zasjedanja BK BiH i HBK i razmotrili problematiku vezanu za aktualne poslove s obzirom na prevođenje Misala i pripremu za njegovo što skorije izdanje.

Vijećnici su zajedno pregledali i Statut Hrvatskog instituta za liturgijski pastoral na koji, prema zaključku biskupa spomenutih dviju biskupskih konferencija, trebaju dati svoje primjedbe i nadopune.

Dogovorili su i ažuriranje tiskanja Kantuala te predložili da se što prije sastanu mjerodavni predstavnici Vijeća za liturgiju BK BiH i Liturgijske komisije HBK.

Ključne riječi:
Vijeće za liturgiju BK BiH