Budi dio naše mreže
Izbornik

ODRŽANA SKUPŠTINA KATOLIČKIH NOVINARA

Zagreb (IKA )

Hrvatsko društvo katoličkih novinara održalo je, 27. siječnja, pod vodstvom predsjednika dr. Mirka Mataušića i tajnice Suzane Vrhovski, svoju godišnju skupštinu u Domu sv. Franje na Sv. Duhu u Zagrebu.

Zagreb, 27. 1. 1995. (IKA) – Hrvatsko društvo katoličkih novinara održalo je, 27. siječnja, pod vodstvom predsjednika dr. Mirka Mataušića i tajnice Suzane Vrhovski, svoju godišnju skupštinu u Domu sv. Franje na Sv. Duhu u Zagrebu. Na početku skupštine okupljene je članove Društva pozdravio zagrebački pomoćni biskup Marko Culej, opunomoćenik Hrvatske biskupske konferencije za medije. Na skupštini je bilo riječi o aktivnostima Društva planiranim za ovu godinu, kao što su novinarski tečajevi za mlade novinare i novinarski klubovi, a najavljen je kongres katoličkih novinara iz zemalja Alpe-Dunav-Jadran koji će se početkom svibnja održati u Zagrebu, svjetski kongres Međunarodne organizacije katoličkih novinara (UCIP) iz Ženeve koji će se u rujnu održati u Grazu i na njemu će sudjelovati i predavati i članovi Hrvatskoga društva katoličkih novinara. Izabrana je i višečlana komisija koja će pripremiti pravilnik za dodjeljivanje buduće godišnje novinarske nagrade Hrvatskoga društva katoličkih novinara.
Hrvatsko društvo katoličkih novinara okuplja katoličke novinare i urednike, koji rade u vjerskim i svjetovnim medijima, te izdavače i profesore novinarstva. Društvo broji 182 člana iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Vojvodine, Kosova, Njemačke, Švicarske i Italije.