Budi dio naše mreže
Izbornik

Održana smotra dječjih zborova „Zlatna lira“

Sveta Nedelja (IKA)

15. po redu smotra dječjih zborova „Zlatna lira“ održana je 16. lipnja u Župi blaženog Alojzija Stepinca. Nastupili su zborovi iz šest župa Zagrebačke nadbiskupije. 

Program smotre vodila je Petra Marolt, dugogodišnja animatorica u župi te voditeljica zbora mladih Credo.

Na samom početku voditeljica je pozdravila sve prisutne, zahvalila svima koji su se odazvali pozivu na smotru. Pozdrave je uputio i župnik vlč. Božidar Cindori.
Prvi je nastupio dječji zbor Josipove pahuljice, Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu. Predstavili su se s dvije pjesme: „Hajdemo zajedno“ i „Prva pričest“. Zbor je gitarom pratila voditeljica Monika Svetic Radočaj, a podršku su im dali s. Blandina Rakarić te njihov župnik Antun Sente.

Zatim je uslijedio nastup zbora Krista Kralja iz Župe Krista Kralja iz Domaslovca. Otpjevali su pjesme „Magnificat“ (canon) i „Božja ljubav, Božja snaga“. Zborom upravlja vjeroučiteljica Barbara Dodić, u pratnji orguljaša Gabrijela Kobeščaka te gitarista i vjeroučitelja Antuna Dodića. Podršku su dobili i od župnika Ante Bojanića.

Nakon njih nastupio je i zbor Samoborski krijes iz Župe svete Anastazije iz Samobora. Predstavili su se s pjesmama „Pastir Dobri“ i „Neka te hvale“, u pratnji voditeljice Lovorke Grbac te sviračica: Petre Razum (klavijature), Eme Cesnik (mandolina) i Lee Cesnik (flauta).

Na smotri se pridružio i zbor Josipov izvor iz Župe svetog Josipa Radnika iz zagrebačkih Gajnica. Pod vodstvom bračnog para Mihaele i Domagoja Čondrića, otpjevali su pjesme „Srce predajem Ti/Prava radost“ te „Zagrljeni u duši“. Došao ih je podržati i njihov župnik Branimir Budinski.

Uslijedio je Dječji zbor Uzvišenja Svetog Križa, Župe Uzvišenja Svetog Križa iz Kerestinca. Predstavili su se s pjesmama On dolazi da spasi vas i Silan Bog. Zbor djeluje pod vodstvom Tajane Phillips te Ivane Derniković.

Nakon gostujućih zborova, red je došao i na zborove župe domaćina: zbora mladih Credo, zbora mladih Gloria te dječjeg zbora Stepinčevi mališani. Zbor mladih Credo predstavio se s pjesmama „Prva ljubav“ i „Duh je sveti nad nama“, zbor mladih Gloria pjesmama „Blagoslov“ i „Mesija“, a dječji zbor pjesmama „Tvoja Ljubav“ i „Stepinčevi mališani“. Zborovi djeluju pod vodstvom Petre Marolt (Credo), Lare Marušić (Credo, Gloria) te Ivana Prigorca (Stepinčevi mališani) i Ive Jurilj (Stepinčevi mališani).

Na kraju su svi zajedno otpjevali pjesmu „Velik si“.

Zlatna lira završila je podjelom zahvalnica te prigodnih poklonima svim sudionicima smotre, a potom je uslijedilo druženje uz okrijepu u oratoriju Ivana Pavla II.

Ključne riječi:
smotra dječjih zborova