Budi dio naše mreže
Izbornik

Održana tribina „Susret u vjeri: Biblija i Katekizam Katoličke Crkve“ u Ticinu

Ticino (IKA)

Tribina „Susret u vjeri: Biblija i Katekizam Katoličke Crkve“ održana je u četvrtak, 30. studenog 2023. u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Ticinu.

Gosti i predavači na tribini bili su fra Goran Azinović, OFM i prof. dr. fra Iko Skok, OFM. Na početku je voditelj Hrvatske katoličke misije u Ticinu fra Slaven Mijatović pozdravio okupljene. Objasnio je zašto je Misija organizirala Susrete u vjeri.

Fra Iko je održao izlaganje o temi „Kako živjeti Evanđelje?“. Između ostalog pozvao je na čitanje i meditiranje Svetoga pisma. Da bi se živjelo Evanđelje potrebno je ga je prvo upoznati, napomenuo je predavač te pred okupljenima pročitao ulomak iz Druge poslanice Timoteju. Istaknuo je kako je važno da katolici pročitaju Katekizam Katoličke Crkve (KKC). Pozvao je prisutne da prije „božićne“ ispovijedi pročitaju dio iz KKC-e koji se odnosi na pomirenje, a koje KKC naziva „sakrament ozdravljenja“ (KKC 1421).

Fra Goran Azinović naveo je primjere iz života svetaca koji se se trudili živjeti Evanđelje u svakodnevici. Govorio je o sv. Ivanu od Križa, sv. Maloj Tereziji, sv. Franji Asiškom, sv. Faustini te bl. Alojziju Stepincu. Svi su oni imali križeve koje su strpljivo nosili. Smisao njihovim patnjama davala je vjera koja ih je krijepila nadom i kršćanskom ljubavlju, napomenuo je predavač.

Nakon predavanja fra Slaven je zahvalio predavačima i rekao nazočnima da mogu postavljati pitanja i iznijeti svoje komentare. Susret je završen molitvom.