Budi dio naše mreže
Izbornik

Organiziran repatrijacijski let iz Rima za Zagreb

Rim/Zagreb (IKA)

Iz Veleposlanstva Republike Hrvatske objavljena je informacija da je u subotu 4. travnja u 18 sati organiziran izvanredni let iz Rima za Zagreb za sve građane Republike Hrvatske koji se planiraju vratiti u Hrvatsku.

Dodatne informacije mogu se dobiti od Veleposlanstva Republike Hrvatske pri Italiji i hrvatskog avioprijevoznika Croatia Airlinesa.

Napomene Konzularnog ureda VRH u Rimu za putnike koji su do RH odabrali izvanredni let Croatia Airlinesa:

1) Za osobe koje imaju prethodno neiskorištene voucher-e, ljubazno molimo da sami u izravnom kontaktu s aviokompanijom procjene mogućnost da ga ovaj puta iskoriste;

2) Slijedom niza Vaših upita putem telefona, obavještavamo Vas da po Vas može doći član obitelji/ prijatelj/taxi i sl. Član obitelji/ prijatelj koji dolaze dužni su se javiti u nadležni stožer civilne zaštite kako bi objasnili da idu po hrvatskog državljanina koji se izvanrednim letom vraća iz Italije te mu treba propusnica na relaciji npr. Požega-Zg Aerodrom;

c) Prema našim službenim informacijama, hrvatski državljanima po dolasku u RH biti će izdano rješenje o 14-dnevnoj izolaciji u njihovim domovima.

d) Svi su zainteresirani dužni popuniti autodichiarazione ( posljednji model na stranici MUP TR ili trenitalia: https://www.trenitalia.com/content/dam/tcom/allegati/trenitalia/Modulo.pdf. Istovremeno, radi dodatne sigurnosti u kretanju, potrebno je dostaviti osobne podatke (ime i prezime i datum i mjesto rođenja i mjesto prebivališta) kako bi im se izdalo i poslalo e-mailom našu potvrdu da se radi o povratku hrvatskih državljana u RH;

e) molimo da se poštuju odredbe avio-kompanije o prtljazi; jedan mali troley (cabin-bag) kao ručna prtljaga i jedan nešto veći kofer za dolje. Sve Vas molimo u tom smislu za poštivanje ovog pravila, s obzirom na veličinu zrakoplova, kako ne bi bilo izvanrednih situacija;

Iz Konzularnog ureda objavili su i informaciju da povratak svojim domovima čeka više od stotinjak hrvatskih državljana, a koji se trenutno nalaze od sjevera do juga Italije svatko u svojim specifičnim okolnostima.

Zainteresirani se mogu za kupovinu karata mogu javiti u agenciju Obzor na niže navedene kontakte. Preporuka Croatia Airlinesa je da se kupci javljaju putem e-maila, napišu svoje ime i prezime, broj mobitela na koji će ih se kontaktirati i broj kreditne kartice.

Ime i prezime mora odgovarati podatcima iz osobne ili putovnice.

Kontakt telefon i e-mail adresa za rezervacije.

Marica Poznić

M. (385)(99) 2121 703

E. marica.poznic@croatiaairlines.hr

Petra Žerjav

M (385)(99)4571 604

E. petra.zerjav@croatiaairlines.hr

kontakt za potrebe koordinacije:

Romana Žižak

M (385)( 91) 2638117

E. romana.zizak@croatiaairlines.hr

Za one koji su odabrali pomorski put na relaciji Ancona – Zadar prema posljednjim informacijama, kako zbog bure i drugih okolnosti, putovanje će se organizirati dana 5. travnja 2020. Cijena karte će biti oko 500 kuna.