Budi dio naše mreže
Izbornik

Otvorenje i blagoslov župne knjižnice „Don Bosco“ na splitskom Kmanu

Split (IKA)

Nakon više mjeseci splitski salezijanci uz pomoć marljivih župljana i nakladne kuće „Salesiana“ uredili su novu knjižnicu don Bosco u donjim prostorijama oratorija na splitskom Kmanu.

Na blagdan sv. Franje Saleškog i u Nedjelju Božje riječi, 24 . siječnja, novu župnu knjižnicu „Don Bosco” blagoslovio je don Mihovil Kurkut, direktor nakladne kuće „Salesiana“. Knjižnica će biti otvorena za sve župljane i mlade koji će je moći koristiti za učenje, čitanje i razne susrete.

„Prije godinu i pol otvorili smo Radio oratorij Kman i nakon toga išli smo dalje u jednu od najjačih salezijanskih karakteristika a to su društvene komunikacije. Vjerujemo da je ova knjižnica ‘Don Bosco’ još jedno sredstvo u evangelizaciji i navještaju Riječi Božje. Prije tri mjeseca zajedno s nakladnom kućom ‘Salesiana’ krenuli smo u realizaciju ovoga projekta kako bismo ga pripremili na korištenje mladima, osobito našim studentima koji ovdje provode svoje dane, koji uče ali i svim našim župljanima i onima koji to nisu a koji će ovdje moći pronaći i posuditi dobru knjigu i tako nahraniti svoju dušu duhovnim sadržajem“, kazao je župnik don Ivan Terze.

„Odmah smo se odazvali pozivu župnika da pomognemo svojim doprinosom. Na taj način mislimo biti malo prisutniji u Dalmaciji, u Splitu. Ovo će nam biti malo središte da možemo i odavde animirati južni dio naše domovine i Bosne i Hercegovine“, kazao je don Mihovil Kurkut, direktor nakladne kuće „Salesiana“.