Budi dio naše mreže
Izbornik

OTVORENO PISMO SVJETSKOG VIJEĆA CRKAVA ČLANICAMA

Ženeva (IKA )

Mora se prestati šutjeti o događanjima na Bliskom istoku, jer bi ta šutnja mogla biti protumačena kao slaganje s nasiljem i nepravdom.

Ženeva, 17. 3. 2002. (IKA) – U otvorenom pismu Svjetsko vijeće Crkava u Ženevi pozvalo je Crkve članice da se zajednički zauzmu za mir na Bliskom istoku. Više nego ikada trebalo bi poslušati i reagirati na upozorenja Crkava i vjerskih zajednica u regiji, već očajnih zbog svakodnevnog prolijevanja krvi kojemu su svjedoci. Tim pismom Svjetsko vijeće Crkava reagiralo je na brojne apele mjesnih Crkava te palestinskih i izraelskih mirovnih i skupina za ljudska prava. Vijeće poziva države da podupru mirovna nastojanja UN-a, a Crkve moraju nastaviti produbljivati dijalog s muslimanima i židovima, jer je taj dijalog dio mirovnih napora. Nadalje se upozorava da se mora prestati šutjeti o događanjima na Bliskom istoku, jer bi ta šutnja mogla biti protumačena kao slaganje s nasiljem i nepravdom. (j03424sd)