Budi dio naše mreže
Izbornik

OTVORENO SAVJETOVALIŠTE ZA LIJEEENJE OVISNOSTI

?akovo (IKA )

?akovo, 29. 10. 1995. (IKA) - Savjetovalište za lijeeenje i prevenciju ovisnosti otvoreno je u subotu, 28. listopada u ?akovu, u sklopu Doma zdravlja. Uz prigodnu rijee Savjetovalište je otvorio ravnatelj Doma zdravlja dr. Darko Vrtaria, a blagoslovio ?

?akovo, 29. 10. 1995. (IKA) – Savjetovalište za lijeeenje i prevenciju ovisnosti otvoreno je u subotu, 28. listopada u ?akovu, u sklopu Doma zdravlja. Uz prigodnu rijee Savjetovalište je otvorio ravnatelj Doma zdravlja dr. Darko Vrtaria, a blagoslovio ?akovaeki župnik i dekan mr. Antun Eeeatka. Voditeljica ustanove je socijalna radnica Blaženka Poplašen, a u savjetovalištu ae raditi i lijeenik, psiholog i sveaenik. Svrha je nove ustanove biti mjesto za informacije i savjetovanje svima koji to žele, bolesnima i zdravima, a posebice roditeljima. Na otvorenju je bilo više mladih koji se lijeee od ovisnosti i njihovih roditelja, te s. Valentina Bilandžia, suradnica s. Bernardice, predstavnice sestara Sv. Križa, koordinator terapijske zajednice u ?akovštini Ivica Boškovia, štiaenik s. Bernardice, darovatelji opreme Pero, Sanja i Mirjana Šola. Skromnu sveeanost animirao je župni vikar u Osijeku Ivica Šola, duhovni asistent za rad na tome podrueju.
U ?akovštini vea djeluje terapijska zajednica “Susret” za prihvat i lijeeenje narkomana, a njezin rad koordinira Ivica Boškovia. Uz suradnju i pomoa osjeeko-baranjske županije i grada ?akova, upravo se ure?uje stalni prikladni centar u mjestu Paueje, nedaleko od ?akova, koji ae raditi prema talijanskome projektu “Eovjek”, poput sliene zajednice u Cisti Velikoj kraj Splita, koju vodi s. Bernardica Juretia.