Budi dio naše mreže
Izbornik

Ansambl Kolbe na Uskrs prvi put objavio snimku jednoga od svojih mjuzikala

Zagreb (IKA)

Mjuzikl Uskrsli premijerno je izveden 14. travnja 2014., u koprodukciji Veritasa - Glasnika sv. Antuna Padovanskog i Zagrebačkoga gradskog kazališta Komedija, te je sljedeće tri godine bio na redovnom programu GK Komedija.

Autor Daniele Ricci, redatelji Marko Cindrić i Robert Bošković, te Ansambl Kolbe, pojačan Majom Blagdan i Ivanom Mikulićem, glazbenim sastavom „Novo svitanje“, kao i plesnim ansamblom pod vodstvom Andree Solomun, ostvarili su ovo veliko glazbeno/plesno/glumačko, ali prije svega duhovno ostvarenje.

„U 65 minuta mjuzikla Uskrsli, dinamično se izmjenjuju prizori od Isusova ulaska u Jeruzalem: slavni ulazak, njegovo uhićenje, muka i smrt na križu… Ali se ne zaustavlja tamo, u najdubljoj ljudskoj tami, već se prati i Isusovo uskrsnuće i objava, sve do Tomina obraćenja. Uz mjuzikl Uskrsli, gledatelj još jednom duboko emotivno proživljava posljednje dane Isusova hoda ovom zemljom, te slavi njegovo uskrsnuće“, ističu organizatori.

Mjuzikl će se moći pogledati od nedjelje 12. travnja u 17 sati nadalje, na YouTube kanalu „Ansambl Kolbe”, na poveznici ovdje.