Budi dio naše mreže
Izbornik

P. Nikolić upoznao vjernike Lapada sa životom sluge Božjeg o. Ante Gabrića

Dubrovnik (IKA)

Vicepostulator kauze sluge Božjega oca Ante Gabrića p. Mirko Nikolić predvodio je na prvu nedjelju došašća 3. prosinca euharistijska slavlja u Župi sv. Mihajla na Lapadu u Dubrovniku, izvijestila je Dubrovačka biskupija.

Vicepostulator Nikolić na svim je nedjeljnim misama upoznao okupljene vjernike sa životom oca Ante Gabrića, počevši od ranog djetinjstva u Metkoviću. Istaknuo je važnost obiteljskog života i obiteljske molitve u obitelji Gabrić te kakav je to utjecaj ostavilo na oca Antu. Približio je njegov put u svećeništvo i susret s isusovcima koji su ga potaknuli da im se pridruži.

Istaknuo je, kako je rekao, njegovu radost i žar kojim je živio svoje svećeništvo o čemu se može čitati i u njegovim brojnim zapisima. Uz ostalo, govorio je i o njegovom misionarskom djelovanju i ljubavi koje je imao za sve siromašne i potrebite te potaknuo okupljene na promišljanje kako takav put nasljedovati i u svojem životu.

Župnik don Robert Ćibarić zahvalio je vicepostulatoru na dolasku i na tome što je vjernicima predstavio život i djelovanje sluge Božjeg oca Ante Gabrića, izvijestila je Dubrovačka biskupija.