Budi dio naše mreže
Izbornik

PAPA ĆE POLOVICOM RUJNA POHODITI LECCE

Vatican (IKA )

Dolazak Svetoga Oca najavljen je prije više mjeseci, a na prigodnom ga je susretu s novinarima 25. lipnja potvrdio mjesni nadbiskup metropolit Cosmo Francesco Ruppi, koji je također objavio i raspored pohoda.

Vatican, 26. 6. 1994 (IKA) – Jedan i pol dan trajat će pastirski pohod pape Ivana Pavla II. Lecceu, na jugu Italije, u Apuliji. Bit će to polovicom rujna. Dolazak Svetoga Oca najavljen je prije više mjeseci, a na prigodnom ga je susretu s novinarima 25. lipnja potvrdio mjesni nadbiskup metropolit Cosmo Francesco Ruppi, koji je također objavio i raspored pohoda.

Sveti će Otac u Lecce doći zrakoplovom u subotu 17. rujna poslijepodne. Odmah po dolasku na središnjem će gradskom trgu pozdraviti stanovnike i gradsku upravu. Slijedećega će dana, u nedjelju 18. rujna, prije podne na gradskom igralištu s apulijskim biskupima služiti sv. misu. Poslije podne, prije povratka u Vatikan, u prvostolnoj je crkvi na rasporedu susret s klerom, redovnicima, redovnicama i predstavnicima katoličkih svjetovnjaka.