Budi dio naše mreže
Izbornik

PAPA NA LJETOVANJU

Vatikan (IKA )

Vatikan, 14. 7. 1995. (IKA) - Ivan Pavao II. je krenuo na desetodnevni odmor u sjevernotalijansku pokrajinu Aosta, u srijedu, 12. srpnja. Papa đe se, u mjestu Combes di Introd zadržati od 12. do 22. srpnja. Ovaj put radi se o "privatnom" boravku; predvi

Vatikan, 14. 7. 1995. (IKA) – Ivan Pavao II. je krenuo na desetodnevni odmor u sjevernotalijansku pokrajinu Aosta, u srijedu, 12. srpnja. Papa đe se, u mjestu Combes di Introd zadržati od 12. do 22. srpnja. Ovaj put radi se o “privatnom” boravku; predvišeni su samo kratki susreti sa vlastima na dolasku, odlasku i u nedjelju kad đe Papa predmoliti Angelus. Nakon odmora u Alpama, Ivan Pavao II. boravit đe u papinskoj rezidenciji u Castel Gandolfu.
U sljedeđim tjednima Papi predstoje dva velika putovanja i dvije sinode (Afrika i Ćivot redova). Prije držanja govora o na~elima u glavnom sjedičtu UN-a u New Yorku, u listopadu, u povodu 50 godina UN-a, Papa đe, sredinom rujna, posjetiti Afriku. U Keniji, Južnoj Africi, Kamerunu i Tunisu, predstavit đe zna~enje posebne Sinode iz proljeđa g. 1994.
U Vatikanu se pripremaju nove Sinode: jedna za Libanon, koja đe, vjerojatno, po~eti veđ ovoga prosinca, kao i jedna sveameri~ka (Sjever-Jug – sastanak ameri~kih biskupa). Prije g. 2000. trebale bi se zavrčiti i kontinentalne biskupske sinode za Aziju i Australiju/Oceaniju.