Budi dio naše mreže
Izbornik

Papa: Neka obitelj bude u središtu Crkve i društva

Vatikan (IKA)

Papa Franjo podsjetio je u nedjelju 14. ožujka kako u idući petak započinje posebna Godina obitelji Amoris laetitia te je pozvao "na obnovljeni i kreativni pastoralni zanos kako bi se obitelj stavilo u središte Crkve i društva".

Idući petak, 19. ožujka, na svetkovinu sv. Josipa započinje Godina obitelji Amoris laetitia: posebna godina za rast u obiteljskoj ljubavi. Pozivam na obnovljeni i kreativni pastoralni zanos kako bi se obitelj stavilo u središte Crkve i društva. Molim da svaka obitelj uzmogne u vlastitom domu osjetiti živu prisutnost Nazaretske obitelji koja će naše male domaće zajednice ispuniti iskrenom i velikodušnom ljubavlju, tim izvorom radosti također u kušnjama i teškoćama, rekao je Papa u svom obraćanju vjernicima nakon molitve Anđeo Gospodnji na Trgu sv. Petra u Vatikanu.

Godinu posvećenu razmišljanju i dubljem proučavanju sadržajâ apostolske pobudnice Amoris laetitia Papa je najavio na blagdan Svete Obitelji u nedjelju 27. prosinca prošle godine.

Godina će započeti na blagdan svetoga Josipa, 19. ožujka ove godine, pet godina nakon objavljivanja apostolske pobudnice Amoris laetitia, a zaključit će se 26. lipnja 2022. u prigodi 10. svjetskog susreta obitelji. Posebna godina posvećena obitelji nadahnuta je idealom bračne i obiteljske ljubavi uosobljenom u Isusu.