Budi dio naše mreže
Izbornik

PAPA PRIMIO SREDIćNJI ODBOR ZA VELIKI JUBILEJ 2000.

Vatikan (IKA )

Vatikan, 9. 6. 1995. (IKA) - Papa Ivan Pavao II. upozorio je u ~etvrtak, 8. lipnja, na susretu s ~lanovima Sredičnjeg odbora za Veliki jubilej 2000. na ~elu s predsjednikom Odbora kardinalom Rogerom Etchegarayem, da je priprema i poglavito sama proslava

Vatikan, 9. 6. 1995. (IKA) – Papa Ivan Pavao II. upozorio je u ~etvrtak, 8. lipnja, na susretu s ~lanovima Sredičnjeg odbora za Veliki jubilej 2000. na ~elu s predsjednikom Odbora kardinalom Rogerom Etchegarayem, da je priprema i poglavito sama proslava jubileja povijesna prigoda za poziv ~ovje~anstvu da upozna svoj uzvičeni poziv. Pripravu za veliki jubilej treba “živjeti kao doba ‘novog dočačđa'”, istaknuo je Sveti Otac, napomenuvči da hod krčđanske vjere prema tređem tisuđljeđu mora postati istinski put evangelizacije. Papa je s tim u svezi rekao: “U ovom razdoblju priprave na veliki jubilej potrebno je pomnjivo oslučkivati čto Duh poru~uje Crkvi i Crkvama te pojedincima preko karizmi, odnosno darova koje dijeli na korist cijele zajednice.”
Odbor za proslavu velikoga jubileja 2000. utemeljen je 14. studenoga 1994, a svoj prvi radni sastanak održao je u srijedu i ~etvrtak 7. i 8. lipnja ove godine. Na sastanku su sudkelovali svi ~lanovi, njih 31, iz 17 zemalja sa pet kontinenata.