Budi dio naše mreže
Izbornik

PAPA TRAĆI RAVNOPRAVNOST KATOLIĐKIH I DRĆAVNIH ćKOLA

Vatikan (IKA )

Vatikan, 7. 5. 1995. (IKA) - Primajuđi u subotu, 6. svibnja, oko 200 predstavnika Talijanskog saveza dje~jih vrtiđa okupljenih u Rimu na svom VII. redovitom saboru, papa Ivan Pavao II. pozvao je talijanske politi~are da "zakonima, na temelju najboljih e

Vatikan, 7. 5. 1995. (IKA) – Primajuđi u subotu, 6. svibnja, oko 200 predstavnika Talijanskog saveza dje~jih vrtiđa okupljenih u Rimu na svom VII. redovitom saboru, papa Ivan Pavao II. pozvao je talijanske politi~are da “zakonima, na temelju najboljih europskih iskustava”, riječe pitanje privatnih, mahom katoli~kih, čkola, te omoguđe da nastavnici i profesori koji u njima rade budu u istom položaju kao i oni u državnim čkolama. Papa je istaknuo da ne može prečutjeti to pitanje, koje je ina~e u sredičtu rasprava sudionika sabora, napominjuđi da njegov poziv ne zna~i traženje povlastica, nego veđe ravnopravnosti za mnoge talijanske obitelji.
“Povlastica koju tražite sastoji se u moguđnosti da možete biti u službi djece i to ne samo neke, nego sve djece, koje vam obitelji žele povjeriti, mirno i bez velikog opteređenja za njih”, rekao je Sveti Otac i dodao: “Ćarko želim da odgovorni politi~ari, koji su zbilja pozorni na stvarnu demokraciju, prihvate taj poziv.”