Budi dio naše mreže
Izbornik

Papin apel povodom velike poplave na sjeveru Indije

Vatikan (IKA)

Na kraju redovite opće audijencije u srijedu 10. veljače papa Franjo uputio je dva apela.

Izražavam svoju blizinu žrtvama katastrofe koja se dogodila prije tri dana na sjeveru Indije, gdje se dio ledenjaka odlomio izazvavši snažnu poplavu u kojoj su preplavljena gradilišta dviju elektrana. Molim se za poginule radnike i njihove obitelji te za sve ozlijeđene i ljude koji su pretrpjeli štete, rekao je Papa u prvom apelu.

U drugom apelu pozvao je da se u pandemiji koja i dalje traje najsiromašnijima i najslabijima posveti posebna briga i pažnja.

“Na Dalekom Istoku i u raznim dijelovima svijeta, u petak 12. veljače, milijuni muškaraca i žena proslavit će Lunarnu novu godinu. Upućujem srdačne pozdrave svima njima i njihovim obiteljima, zajedno sa željom da nova godina urodi plodovima bratstva i solidarnosti. U ovom posebnom času, u kojem vladaju snažne zabrinutosti oko suočavanja s izazovima pandemije, koja pogađa ne samo tijelo i duh ljudi, nego utječe i na društvene odnose, izražavam nadu da će svi moći uživati puninu zdravlja i vedrinu života. Pozivajući vas, na kraju, da molite za dar mira i svako drugo dobro, podsjećam se da se oni postižu dobrotom, poštivanjem, dalekovidnošću i hrabrošću, ne zaboravljajući nikad posvećivati povlaštenu skrb za najsiromašnije i najslabije”, rekao je Papa.