Budi dio naše mreže
Izbornik

PAPIN VELIKI PETAK I KRIĆNI PUT U RIMSKOM KOLOSEUMU Molitva za Bosnu i Hercegovinu te druga ratom zahvađena podru~ja

Rim (IKA )

Rim, 14. 4. 1995. (IKA) - Križnim putem na ovogodičnji Veliki petak u rimskom Koloseumu papa Ivan Pavao II. podsjetio je kako je Kristovo otkupljenje svijetu uvijek potrebno te kako đe ono svijetu biti potrebno i iduđih tisuđljeđa, koja su pred njim na

Rim, 14. 4. 1995. (IKA) – Križnim putem na ovogodičnji Veliki petak u rimskom Koloseumu papa Ivan Pavao II. podsjetio je kako je Kristovo otkupljenje svijetu uvijek potrebno te kako đe ono svijetu biti potrebno i iduđih tisuđljeđa, koja su pred njim na putu čto ga mora prevaliti iduđi prema buduđnosti ~ovje~anstva i Crkve. “Na Veliki petak nam govori križ po mu~enicima koji su prionuli uz Krista i koji su postali njegovi svjedoci”, rekao je pritom Papa. Ovogodičnji Papin Križni put je takošer bio obilježen i nadolazeđim Tređim tisuđljeđem, ali je ujedno i bio putem “kroz sve koloseume ljudske povijesti”. Papa se na poseban na~in prisjetio Auschwitza, Dresdena i Hiročime, ali i Bosne i Hercegovine, Ruande, Burundija, Đe~enije i ostalih svjetskih ratnih žaričta. Tekst za ovogodičnji Papin križni put priredila je sestra Mike de Vries, protestantska redovnica iz ćvicarske.
Obrede Velikoga petka Papa je služio u vatikanskoj bazilici sv. Petra, gdje je oko podneva ispovijedio dvanaest vjernika iz raznih zemalja.